Geschikt voor de hydratatie van patiënten met dysfagie en stimuleert het slikreflex (smaak en textuur). De gegelifieerde waters hebben een gladde, homogene en specifieke textuur van een vloeibare en hechtende gel, die langzaam langs de slijmvliezen glijdt. Ze fragmenteren niet in de mond, zijn stabiel tussen 3 en 37°C en verlagen het risico op "verslikkingen".
Voedingswaarden per 100 g | |
---|---|
Energie (kcal) | 133 |
Energie (kJ) | 555 |
Vetten (g) | <0,5 |
Waarvan verzadigde vetzuren (g) | <0,1 |
Koolhydraten (g) | 32 |
Waarvan suikers (g) | 2,9 |
Voedingsvezels (g) | 60 |
Eiwitten (g) | 1,5 |
Zout (g) | 0,8 |
Twee bereidingswijzen
- Optimaal - voeg het poeder in één keer of geleidelijk als regen in de nodige hoeveelheid water en roer met een klopper. Opeenvolgende toevoegingen veroorzaken de vorming van klonters. Bij gebruik van meerdere dosissen, groepeer de inhoud in een enkel recipiënt en volg
het bereidingsprotocol.
- vereenvoudigde wijze - voeg het poeder geleidelijk als regen in de nodige hoeveelheid water en roer met een vork. Tip - geef voorkeur aan kleine volumes en kleine containers (de afwezigheid van klonters kan niet gegarandeerd worden met een vork).
Individuele zakjes van 15 g = 600 ml eindproduct (6 porties voor 100 mL)
Zakjes van 25 g = 1 liter eindproduct (10 porties voor 100 mL)
Doos van 625 g = 25 liters eindproduct (250 voor 100 mL)