Dit indikkingsmiddel is bedoeld om de viscositeit van voedselbereidingen te verhogen of om een gegelifieerde consistentie te geven aan vloeistoffen. Het is aanbevolen voor voedingsbehoeften in geval van dysfagie (slikstoornissen). Het kan verwerkt worden in bereidingen zoals gemixte groenten of fruit (rauw of gekookt), gemixte bereide maaltijden, diverse dranken (water, vruchtensap, thee, koffie).
Hiermee kunt u gegelifieerde waters van graad 1 tot 3 reconstitueren, in functie van het watervolume.
Voedingswaarden per 100 g | |
---|---|
Energie (kcal) | 398 |
Energie (kJ) | 1693 |
Vetten (g) | 0,2 |
Waarvan verzadigde vetzuren (g) | <0,1 |
Koolhydraten (g) | 97.60 |
Waarvan suikers (g) | <0,5 |
Voedingsvezels (g) | <0,1 |
Eiwitten (g) | 1,6 |
Zout (g) | 0.40 |
Voeg de nodige hoeveelheid GEL'M toe om de gewenste viscositeit te verkrijgen terwijl u voortdurend roert om te homogeniseren. De textuur wordt in enkele ogenblikken verkregen.
1 doos - 6 tot 12 L volgens de gewenste textuur