Gedehydrateerde bereiding om gegelifieerd water te reconstitueren. Maakt de hydratatie van patiënten met dysfagie (slikstoornissen) mogelijk door een verlaging van het risico op "verslikking". Maakt de reconstitutie mogelijk van gegelifieerd waters van graad 1 tot 3, afhankelijk van het watervolume. Geleverd met een maatlepel.
Voedingswaarden per 100 g | |
---|---|
Energie (kcal) | 326 |
Energie (kJ) | 1369 |
Vetten (g) | <0,4 |
Waarvan verzadigde vetzuren (g) | <0,15 |
Koolhydraten (g) | 65 |
Waarvan suikers (g) | 33,5 |
Voedingsvezels (g) | 27,7 |
Eiwitten (g) | 1,5 |
Zout (g) | 0,28 |
Valeurs nutritionnelles calculées par portion | |
---|---|
Energie (kcal) | 98 |
Energie (kJ) | 411 |
Vetten (g) | <0,12 |
Waarvan verzadigde vetzuren (g) | <0,045 |
Koolhydraten (g) | 19,5 |
Waarvan suikers (g) | 10,05 |
Voedingsvezels (g) | 8,31 |
Eiwitten (g) | 0,45 |
Zout (g) | 0,08 |
Twee bereidingswijzen -
- Optimaal - voeg het poeder in één keer of geleidelijk als regen in de nodige hoeveelheid water en roer met een klopper. Opeenvolgende toevoegingen veroorzaken de vorming van klonters. Bij gebruik van meerdere dosissen, groepeer de inhoud in een enkel recipiënt en volg
het bereidingsprotocol.
- vereenvoudigde wijze - voeg het poeder geleidelijk als regen in de nodige hoeveelheid water en roer met een vork. Tip - geef voorkeur aan kleine volumes en kleine containers (de afwezigheid van klonters kan niet gegarandeerd worden met een vork).