Geschikt voor het hydrateren van patiënten met dysfagie en stimuleert het slikreflex (smaak en textuur). De gegelifieerde waters op basis van vruchtensapconcentraten hebben een gladde, homogene en specifieke textuur van een vloeibare en hechtende gel, die langzaam langs de slijmvliezen glijdt. Ze fragmenteren niet in de mond, zijn stabiel tussen 3 en 37°C en verlagen het risico op "verslikkingen".
Voedingswaarden per 100 g | |
---|---|
Energie (kcal) | 36 |
Energie (kJ) | 151 |
Koolhydraten (g) | 8,5 |
Waarvan suikers (g) | 8,5 |
Voedingsvezels (g) | <1 |
Eiwitten (g) | 0,3 |
Zout (g) | 0,05 |
Valeurs nutritionnelles calculées par portion | |
---|---|
Energie (kcal) | 45 |
Energie (kJ) | 189 |
Koolhydraten (g) | 11 |
Waarvan suikers (g) | 11 |
Voedingsvezels (g) | <1 |
Eiwitten (g) | 0,4 |
Zout (g) | 0,06 |
Gemiddelde gebruiksdosis : 6 tot 8 potjes/dag, volgens medisch advies.