Voedingsaanbevelingen spelen een essentiële rol in de verzorging van Behandelde Terminale Nierinsufficiëntie.
Het is daarom noodzakelijk een geoptimaliseerde oplossing voor te kunnen stellen.
Zo heeft Nutrisens een assortiment van maaltijden ontwikkeld, rekening houdende met de behoeftes en moeilijkheden van de opvangfaciliteiten zowel als van de dialysepatiënten.
In samenwerking met het CENS (Centre Européen de Nutrition pour la Santé) en met Prof. Denis FOUQUE, Nefroloog, expert in Renale Voeding in het ziekenhuis Lyon-Sud, hebben zij 10 gerechten geformuleerd met volgende waarden: eiwitrijk (gemiddeld 20 g eiwit per portie), zoutarm, met verlaagde kalium en fosfor gehaltes en met bronnen van vitamines B1, B2, B6, B9, B12, C et D.
Deze smakelijke, gevarieerde en uitgebalanceerde bereidingen maken het mogelijk te voldoen aan de nutritionele behoeftes van dialysepatiënten, met de bedoeling tot :
De invoering van deze gerechten voor dialysepatiënten vergemakkelijkt ook het werk van beheerders en personeel van zorginstellingen want de producten hebben ook een lange houdbaarheid en zijn gemakkelijk op te warmen.